Jdi na obsah Jdi na menu

Naši chovatelé a holubářství na Slovensku

1. 12. 2022

Naši chovatelé a holubářství na Slovensku

V posledním vydání měsíčníku časopisu „Chovatel“ Prosinec 2022 vyšel zajímavý článek, který popisuje aktivitu našich členů ZO-ČSCH Horní Bříza, která se týká oborové spolupráce v odbornosti holubářství s našimi sousedy na Slovensku.

Článek mimo jiné popisuje dlouholetou tradici ozdravných a oborově směřovaných zájezdů, kterou založil cca před 20. lety předseda ZO-ČSCH Horní Bříza a zároveň předseda klubu holubů „gigantů“ přítel Jaroslav Kohout ze Žilova.

Tyto již pravidelné zájezdy jsou motivovány pravidelným setkáváním některých význačných osobností holubářské obce. Místem setkání plzeňských holubářů byla v letošním roce barvitá krajina Slovenského příhraniční lázeňské obce Veľký Meder.

Součástí tohoto setkání ve slovenském lázeňském areálu byla i pracovní porada členů oblasti Plzeň ČSCH, která přerostla v přátelské posezení. Letošního setkání se účastnili předseda klubu chovatelů holubů gigantů Jaroslav Kohout ze Žilova, dále jeho kolega z klubu a chovatel českých staváků červených sedlatých pan Václav Švehla z Hvozdu, předseda oblastního výboru ČSCH a chovatel českých staváků žlutě plavých a žlutých sedlatých Ing. Václav Krůta z Klabavy, chovatel koburských skřivanů a hermelínů modrookých Jiří Bažant z Blovic a v neposlední řadě chovatel bublavých holubů, který byl autorem zajímavého a z pohledu uvedených historických dat i poučného článku Ing. Aleš Bukovský.

Výše uvedený příspěvek čerpá dílčí citace ze článku Ing. Aleše Bukovského, který byl vydán v časopise Chovatel – 12/2022.

foto-1.jpg

Fotografie ze článku Ing. Aleše Bukovského, který byl vydán v časopise Chovatel – 12/2022.