Jdi na obsah Jdi na menu

Chovatelská výstava ZO-ČSCH Horní Bříza 2023

7. 8. 2023

VÝSTAVA 2023

Vážení přátelé a vyznavači tradičních hodnot, český svaz chovatelů – základní organizace Horní Bříza, ve spolupráci s městem Horní Bříza, Vás srdečně zve na 5. ročník podzimní chovatelské výstavy, která je již pravidelnou událost spojující a obohacující naše město.

Již po několikáté se Horní Bříza stává centrem setkávání pro všechny milovníky chovatelství, řemesel a kultury. Dovolte nám tedy s radostí oznámit, že město Horní Bříza má tu čest podílet se na této úžasné akci, která přináší radost, inspiraci a nezapomenutelné chvíle. Chovatelské výstavy drobných hospodářských zvířat mají bohatou historii a významnou roli ve společnosti. Tyto výstavy se začaly pořádat již v 19. století a staly se klíčovou událostí pro chovatele a milovníky zvířat, kteří zde mohou prezentovat své špičkové a vzácné exempláře různých druhů. Během let se chovatelské výstavy staly nejen příležitostí pro propagaci a uznání chovatelských úspěchů, ale také místem pro výměnu znalostí a zkušeností mezi odborníky a veřejností.

Návštěvníci budou mít příležitost obdivovat tradičně vystavované široké spektrum drobného hospodářského zvířectva. Nově je součástí chovatelské výstavy JARMARK, kde bude možné pozorovat ukázky řemeslných dovedností od zručných řemeslníků a těšit se na něco dobrého na zub. Dále jsou připraveny prodejní akce v sortimentu dušičkového zboží, dětského oblečení, ovoce a zeleniny, farmářských sýrů, keramiky, výrobků a produktů včelařství, pletené a háčkované výrobky, košíkářské výrobky, farmářského dvora a v neposlední řadě zajímavá „army“ výstavka.

Pro naše nejmenší návštěvníky připravujeme tombolu a zábavné vědomostní soutěže.

Jarmarky mají rovněž dlouhou historii na českém území, sahající až do středověku. Tyto tradiční a živé trhy byly klíčovým prvkem ekonomiky a společenského života v mnoha českých městech a obcích. Jarmarky se konaly v pravidelných intervalech, často jednou, nebo vícekrát v roce a byly příležitostí pro obchodníky, řemeslníky a farmáře z okolních oblastí prezentovat a prodávat své zboží a služby. Na jarmarcích bylo možné se setkat s různými kulturami, tradicemi a produkty, což přispívalo k rozvoji obchodu a kulturní výměně. Tato dodnes zachovaná část naší kultury představuje cennou tradici, která propojuje minulost s přítomností a přináší radost a pestrost do života obyvatel i návštěvníků českých měst a vesnic.

Těšíme se na setkání s rodinami, přáteli a všemi, kteří srdcem patří k Horní Bříze, ať už jste zde doma nebo nás rádi navštěvujete z okolních měst a vesnic, jste srdečně vítáni.

Termín konání, pro školy a zájmové kroužky: 06.10.2023 v dopoledních hodinách (dle domluvy)

Termín konání, veřejnost: 07.10.2023 od 8:00-15:00 hod.

Další informace na našem webu: www.zijeto.cz

 

Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost prožít den plný radosti, zábavy a pozitivních zážitků. Přijďte a prožijte s námi nezapomenutelnou Chovatelskou výstavu Horní Bříza.

 

Těšíme se na Vaši účast!

 

Autor příspěvku: Tomáš Blabol, DiS.

 

Náhledy fotografií ze složky Výstava ZO ČSCH Horní Bříza 2023