Jdi na obsah Jdi na menu

Soutěžní a prodejní výstava Oblastního výboru Plzeň 2023

3. 12. 2023

Soutěžní a prodejní výstava Oblastního výboru Plzeň 2023

OMLOUVÁME SE VŠEM ZO-ČSCH, U KTERÝCH BYLI UVEDENY V PŮVODNÍM ZNĚNÍ ČLÁNKU MILNÉ ÚDAJE, JEŽ VYCHÁZELI Z TIŠTĚNÉ FORMY KATALOGU SE ZANESENOU CHYBOU !!!

Dne 2. a 3.12.2023 se konala v obci Nezvěstice každoroční oblastní výstava chovatelů, kde bylo možné posoudit celoroční práci chovatelů z Oblasti Plzeň a zároveň nakoupit nová chovná zvířata. Za uspořádání této každoroční akce je potřeba poděkovat ZO Nezvěstice https://csch-nezvestice.webnode.cz/ a obecnímu úřadu v Nezvěsticích. Garantem akce byl předseda výstavního výboru Jaroslav Matoušek. Oblastní výstavy - OO ČSCH PLZEŇ (oocschplzen.cz)

Této akce se rovněž aktivně účastnili někteří chovatelé ze ZO-ČSCH v Horní Bříze. Vystavovaná zvířata našich chovatelů byla velmi úspěšná a ZO-ČSCH Horní Bříza se umístila z celkového hodnocení mezi základními organizacemi na 1. místě.

Za chovatele králíků se účastnili Josef Koudela a Václav Richtr s plemenem Velký světlý stříbřitý, Václav Švehla s plemene Český Albín a Český strakáč černý, Roman Lang s plemenem Český Luštič, Petr Karas a Josef Melichar s plemenem Aljaška. V této soutěži obsadila Horní Bříza 3.místo s 1.138 body.

Za chovatele drůbeže se účastnili Jaroslav Kohout s plemenem Vyandotka zdrobnělá stříbřitě koroptví vlnitá, Václav Švehla s plemenem Vyandotka zdrobnělá zlatá modře lemovaná a s plemenem Velsumka zdrobnělá stříbřitě koroptví stříbroprsá, dále Šmídl Zbyněk s Vyadnotkou zdrobnělou zlatou modře lemovanou. V této soutěži obsadila Horní Bříza také 3.místo s 841 body.

V neposlední řadě se za chovatele holubů účastnili Jaroslav Kohout, Vladimír Kuchynka a Václav Švehla s plemenem Gigant. V této soutěži horní Bříza vyhrála s 1713 bodů.

Pochvalu zaslouží především chovatel Švehla Václav, který obsadil svými zvířaty všechny soutěžní kategorie. Přítel Václav Švehla získal ocenění Šampion výstavy na holubi GIGANT barva mandlová, jednalo se o druhou nejlepší kolekci v soutěži holubů plzeňské oblasti a tím se umístil jako druhý nejlepší chovatel holubů v plzeňské oblasti pro rok 2023.